Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG)

Doel van de organisatie

De Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid ijvert voor een geestelijk gezond Vlaanderen. Zowaar een mooie opdracht. Haar bijdrage bestaat uit wetenschappelijke ondersteuning, informatieverspreiding en beeldvorming. Steeds hebben patiëntenbewegingen op haar steun kunnen rekenen. Met tal van partners, op lokaal, provinciaal, vlaams, federaal en internationaal vlak worden voortdurend de banden aangehaald.

Bespreking van hun website

Website: [http://www.vvgg.be/home_245.aspx]

Algemeen

Er wordt een korte historische schets gegeven over het ontstaan en de evolutie van het VVGG.
Enkele verwezelijkingen van het VVGG:

  • 10 Oktober is de werelddag voor de Geestelijke Gezondheid. Het doel van deze dag is de geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen van het brede publiek. Bijvoorbeeld door het organiseren van een filmvoorstelling binnen het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen.
  • Reïntegratie in Vlaanderen: in samenwerking met VVGG wordt al voor de 10de keer dat de Reintegration Award wordt uitgereikt. Projecten die mensen met een psychiatrische aandoening weer dichter bij de maatschappij brengen worden in de kijker gezet.

Sinds 1988 geeft de VVGG het blad Psyche uit. Er wordt ingehaakt op nieuwe tendensen in binnen- en buitenland, er is ruime aandacht voor informatie en vorming met de uitgebreide boekenrubriek en de uitvoerige agenda over studiedagen, congressen en opleidingen. Regelmatig worden nieuwe rubrieken gestart.

De collectie van het VVGG Documentatiecentrum omvat zowel wetenschappelijke als publieksgerichte documentatie en literatuur over geestelijke gezondheid en geestelijke gezondheidszorg.
Adres: Tenderstraat 14, 9000 Gent

Hier kan je enkele nieuwsbrieven bekijken van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke gezondheid.

Bespreking volgens het tekstkritiekmodel

HERSTELLINGSKRITIEK

OORSPRONGSKRITIEK

INTERPRETATIEKRITIEK

BEVOEGDHEIDSKRITIEK

RECHTZINNINGHEIDSKRITIEK